Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Szivárvány Tagóvoda

A Szivárvány Óvoda Adyváros csendes, védett, tiszta levegőjű részén elhelyezkedő kilenc csoportos óvoda. Nyitva tartás: 06:30-16:30 óráig.
Óvodánk épülete teljesen felújított, korszerűen berendezett, jól felszerelt intézmény.
A csoportok kialakításánál az azonos életkorú és a vegyes életkorú csoportok szervezését is fontosnak tartjuk. Csoportszobáink berendezése otthonos, derűt, melegséget áraszt, a díszítés esztétikus. Mindezekkel kellemes környezetet tudunk biztosítani óvodásaink számára.

Udvarunkon lehetőség nyílik a mindennapi levegőzésre, tartalmas mozgásra, játékra, tapasztalatgyűjtésre. Homokozók, Ovi-foci műfüves pálya, mozgásfejlesztő játékok, bicikli-pálya, a nyári melegben párakapuk szolgálják gyermekeink udvari életét. Az elmúlt év során az udvar játékkészlete nagy részben megújult.

A hozzánk járó gyermekeket szakmailag felkészült, színes egyéniségű, a gyermekeket szerető és tisztelő óvodapedagógusok nevelik. A gyermekek gondozásában és nevelésében szakképzett pedagógiai asszisztensek és dajkák nyújtanak partneri segítséget.
A szabad játékot tekintjük a gyermek fő tevékenységének, amelyhez a napirend kialakításával elegendő időt biztosítunk. Az életkori sajátosságokat és az egyéni képességeket figyelembe véve, játékba ágyazva szervezzük az ismeretadást, tanulást.

Fontos számunkra az egészséges életmódra való nevelés, így az egészségóvó és környezetvédő magatartás megalapozása.
Egészségóvó tevékenységeink: az egészséges étkezés igényének kialakítása, sok zöldség és gyümölcs fogyasztása, az őszi és téli időszakban a sószoba gyógyhatásának kihasználása.

Óvodánkban kiemelt figyelmet fordítunk a hagyományőrző tevékenységekre. Célunk, hogy megismertessük gyermekeinket múltunkkal, megszerettessük népi és óvodai hagyományainkat.
Népi hagyományaink: Mihály-napi vásár, Márton-napi lámpás gyújtás, a szülőkkel közösen Adventi és Húsvéti barkácsolás, Télkergető karnevál
Óvodai hagyományaink: Mikulás várás, Farsangolás, Nyuszi várás, Anyák napja, Évzáró, Gyermeknap, kirándulások.

Kulturális programjaink: színház-, bábszínház-, kiállítás-, múzeum- és könyvtárlátogatás. Tapasztalatszerző sétákat, kirándulásokat szervezünk: a belvárosba, Győr és környéke természeti szépségeinek megismerésére.
Ingyenes tanfolyamok nagycsoportosoknak: Ovi-foci, Ovi-KRESZ, úszás, hittan.

 

Galéria

Kapcsolat

Erzsébet Ligeti Óvoda Szivárvány Tagóvodája
9023 Győr, Kodály Zoltán utca 18/A.

Tagintézmény -igazgató: Bujtás Borbála

Telefon:
+36 96 422 255

E-mail:
szivarvanyovi@gmkgyor.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek-ig: 
6.30-16.30-ig

A győri Szivárvány Óvodáért Alapítvány
Adószám: 18748345-1-08
Számlaszám: 11737007-21080904 OTP Bank